تعمیر و نگهداری اعلام و اطفا حریق چیست؟

یک کارشناس در حال نصب دتکتور تشخیص دود


انتظار می رود سیستم های اعلام حریق به محافظت از جان، دارایی و املاک مردم کمک کنند. اما فقط با نگاه کردن به آنها نمی‌توانید تشخیص دهید که آیا این سیستم ها عملیاتی هستند؟ مانند هر سیستم دیگر الکترونیکی اجزا می توانند به مرور زمان خراب شده و عملکرد سیستم را به خطر بیندازند. گرد و غبار ، خاک و سایر آلاینده ها می توانند در تجهیزات سیستم اعلام حریق مشکل ایجاد کنند. مواردی مانند خرابکاری ، بازسازی و روش های نگهداری نامناسب نیز می تواند به تجهیزات فوق آسیب برساند. خبر خوب این است که با تست ، بازرسی و تعمیر و نگهداری مناسب می توانید سیستم اعلام حریق خود را در عملکرد بهینه نگه دارید. علاوه بر اطمینان از محافظت، سیستم، شما را در شرایط مناسب با جلوگیری از تعمیرات اضطراری بدون بودجه و هشدارهای دروغین هزینه بر ، هزینه ها را نیز کاهش می دهد. همچنین اگر از تعمیر و نگهداری اعلام و اطفا حریق به صورت تخصصی نگهداری شود و ایرادهای احتمالی به سرعت برطرف گردد، می توان در زمان بروز حریق به آنها اطمینان کرد.

از کجا شروع کنیم، دانستن سن سیستم و تاریخچه تعمیر و نگهداری به شما کمک می کند مراحلی را که باید برای حفظ آمادگی عملیاتی آن بردارید تعیین کننده است. سیستم ها با عمر زیر پنج سال برای نگهداری به پیگیری های کمتری نیاز دارند. در سیستم های تازه اجرا شده، مشکلات معمولاً می توانند به دلیل نصب نامناسب یا عوامل محیطی و یا تغییرات در ولتاژ باشد. آزمایش و بازرسی دوره ای سیستم توسط متخصصان واجد شرایط، می تواند بسیاری از این مشکلات را برطرف سازد.

سیستم های بین پنج تا ده سال ممکن است به دلایل محیطی و طبیعی دچار مشکل شوند که برای این نمونه مشکلات می توان به نوسانات ولتاژ، دما، رطوبت و هشدار های کاذب سیستم اشاره نمود.

سیستم های بین ده تا پانزده ساله هنوز می توانند به کار خود ادامه دهند. با این حال ، سیستم های این دسته حتی با رعایت مراحل مناسب نگهداری نیاز به توجه دقیق دارند. اگر سیستم سابقه نگهداری ضعیف داشته و یا اصلاً نداشته باشد ، احتمالاً خرابی اجزا و نظارت نادرست بر اجزای سیستم رخ داده است.

سیستم های نزدیک به 20 سال ممکن است دچار مشکل و عملکرد نا صحیح باشند. در صورت نگهداری صحیح سیستم ممکن است به طور مطلوبی به کار خود ادامه دهد ، اما برای اطمینان از بروز واکنش مناسب سیستم در شرایط اضطراری ، به آزمایش و بازرسی توسط متخصصان آموزش دیده نیاز دارید.

مراحل فعالیت های تعمیر و نگهداری سیستم های اعلام و اطفا حریق را می توان در پنج مرحله جمع بندی کرد:

  • حسگرهای هشدار مانند دتکتورهای شعله و دود را براساس مشخصات سازنده تست و کالیبره کنید. این امر مستلزم آگاهی از انواع سنسورهای مختلف و الزامات آزمایش آنها ، حالت های خرابی و شرایط نصب مجدد است.
  • ورودی ها را شبیه سازی کنید(تست دتکتور و شاسی دستی) و اعلام کننده ها را آزمایش کنید. این امر مشخصا نیاز به دانش خاصی از سیستم مورد آزمایش دارد.
  • حساسیت ها را تنظیم کنید. این مستلزم درک درستی از سیستم، کاربردهای خاص و سناریو تشخیص حریق است.
  • با سازمان آتش نشانی هماهنگ شوید تا ورودی سیستم آنها را آزمایش کنید(در صورت داشتن ارتباط با سازمان).
  • باتری را از نظر خوردگی و تاریخ انقضا بررسی کنید ، سپس در صورت لزوم اقدامات مناسب را انجام دهید.

این مراحل ساده به نظر می رسند ، به شرط آنکه دانش کافی داشته باشید. اگر توجه دقیق به جزئیات نداشته باشید ، این دانش بی فایده است. تجربه نشان می دهد که تکنسین های نگهداری برای ادامه کار تجهیزات روشن از جزئیات مهم چشم پوشی می کنند زیرا “چیزی به نظر خراب نیست”.

استانداردها و دستورالعمل ها اکثر سازندگان سیستم حداقل یک تست و بازرسی کامل سالانه پس از نصب و تحویل اولیه را توصیه می کنند. آژانسها ، سازمانها و مقامات محلی گوناگون فواصل بازرسی ها را توصیه می کنند و در برخی موارد نیز مجوز می دهند. انجمن ملی حفاظت در برابر حریق آمریکا (NFPA) کد ملی اعلام حریق ، NFPA 72 را ارائه می دهد. این استاندارد به کاربرد ، نصب ، عملکرد و تعمیر و نگهداری سیستم های اعلام و اطفا حریق اجزای آنها می پردازد. فصل 7 به بازرسی ، آزمایش و نگهداری اختصاص یافته است. جدولی که در این سند وجود دارد چندین صفحه است و شامل ژنراتور ، باتری ، تجهیزات رابط و سایر جنبه های سیستم های تشخیص و اعلام حریق است.

مقامات محلی دارای صلاحیت (Authority Having Jurisdiction) و شرکت های بیمه همچنین استانداردهایی را که برای عملکرد صحیح سیستم های ایمنی ضروری می دانند تحت تأثیر قرار می دهند توصیه می کنند. مقامات محلی ممکن است دستورالعمل هایی فراتر از دستورالعمل های NFPA تنظیم کنند.

تقریباً در همه موارد ، استانداردها حداقل نیازها را ترسیم می کنند. مشکل بالقوه این است که همه سیستم های اعلام حریق تحت شرایط محلی و محیطی یکسانی قرار ندارند. بنابراین ، رعایت حداقل استانداردهای کلیه کدها و استانداردهای قابل اجرا ممکن است محافظت بهینه از تأسیسات را پشتیبانی نکند. به همین دلیل ، سازمانهای خدمات دهنده ممکن است بازرسی و نگهداری را بیش از استانداردها و دستورالعملهای منتشر شده توصیه کنند.

در صورت عدم نگهداری درست ، بهترین سیستم اعلام حریق می تواند بی اثر باشد. هر ماه ، اعضای تیم ما درباره فاجعه های آتش سوزی می خوانند که اگر یک سیستم خوب از آنها جلوگیری کند. آنها همچنین در مورد آتش سوزی هایی که سیستم های عملکرد مناسب موجب نجات جان افراد و کاهش وقفه در کار می شود ، مطالعه و تحقیق می کند. وقتی بودجه کم است، تلقی خطر آتش سوزی دست کم گرفته می شود و تصمیمات مسئولانه درباره حفاظت در برابر حریق به بعد موکول می شود. شما باید اطمینان حاصل کنید که سیستم محافظت در برابر آتش به درستی کار می کند ، حتی اگر این به معنای فرو رفتن در بودجه های دیگر باشد.

تیم تولید محتوای آذرندامشاهده نوشته ها

آذرندا همواره تلاش نموده تا با تولید محتوای مفید، بروز و دقیق در ارتقای فرهنگ استفاده از سیستم های اعلام و اطفاء حریق نقشی داشته باشد. از این رو تیم تولید محتوا به این موضوع پرداخته و مطالب را تولید و بررسی می نمایند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اگر سوالی در زمینه فعالیت ما دارید، در فرم تماس با ما مطرح کرده و منتظر تماس ما باشید