راه اندازی

راه اندازی و بهره برداری از سیستم های اعلام و اطفاء حریق و ایمنی ساختمان

 

برای اطمینان از اجرای صحیح و مطابق با استاندارد، کلیه سیستم های اعلام و اطفاء حریق و دیگر سیستم های ایمنی ساختمان بایستی به صورت اصولی راه اندازی و تست شوند. پس از تست کامل تجهیزات، می توان مطمئن بود که این سیستم براساس استانداردهای لازم و طبق نظر مقامات آتش نشانی طراحی و اجرا شده است. در روند راه اندازی هماهنگی بین تمامی اجزای موثد در ایمنی ساختمان برقرار شده و همه تجهیزات و قطعات در قالب یک سیستم واحد و هماهنگ با هم به کار خود ادامه می دهند.

در این بین سیستم های مدیریت دود (Smoke Management System) یکی از عناصر مهم در سناریو حفاظت از جان و ایمنی عمومی در یک ساختمان است که براساس استاندارد NFPA92 طراحی و اجرا می شود. طراحی، اجرا و راه اندازی این سیستم برای مجتمع های تجاری، اداری بزرگ لازم بوده و اجرای این سیستم ها برای کنترل حرکت دود در مواقع اضطراری بروز حریق می تواند مسیرهای خروج ایمن را برای ساکنان و مشتریان این مجموعه های پر از جمعیت فراهم نماید. مشخص است که برای اجرا و راه اندازی این سیستم ها، دانش و تجربه علاوه بر امکان تامین این تجهیزات دقیق و حساس و همچنین آشنایی با استانداردهای لازم الاجرا در این زمینه از ویژگی های لازم به توجه است.

خدمات راه اندازی سیستم های حفاظت از جان افراددر آذرندا

ما تقریبا تمامی سیستم های حفاظتی و ایمنی ساختمان را بر طبق استانداردها راه اندازی و تست می کنیم

راه اندازی و تست سیستم های اطفاء حریق بر پایه آب

راه اندازی سیستم های اطفاء حریق بر پایه آب بایستی پس از بررسی عملکرد هر کدام از تجهیزات و اطمینان از توانایی این سیستم در کنترل حریق در زمان بروز آن امکان پذیر است. بررسی سیستم های تامین آب آتش نشانی، خطوط لوله، زهکشی، شیرهای اهرمی و دروازه ای و اتوماتیک در صورت وجود، قرقره ها و سرانجام ارتباط این تجهیزات با سیستم مرکزی اعلام حریق بایستی با دقت بررسی شوند.

راه اندازی و بازرسی سیستم تشخیص و اعلام حریق

راه اندازی سیستم اعلام حریق و تست تجهیزات تشخیص حریق از جمله آشکارسازهای دود و حرارت و همچنین تجهیزات اعلام بروز حریق از جمله آژیرها و چراغ های چشمک زن از طریق تابلوی مرکزی سیستم اعلام حریق که می تواند از نوع متعارف (Conventional) یا آدرس پذیر (Addressable) باشد صورت میگیرد. یکی از مهمترین بخش ها در روند راه اندازی این سیستم در تابلوهای کنترل آدرس پذیر، برنامه ریزی تک تک تجهیزات برای اعلام دقیق محل دقیق بروز حریق و همچنین برنامه نویسی برای عملکرد خروجی ها طبق سناریو بروز حریق است. این مقوله نیازمند دانش از استانداردها و ابلاغیات سازمان های تصمیم ساز در این زمینه و علاوه بر آن شناخت کامل روند برنامه ریزی این تجهیزات است.

ما در آذرندا بیشترین تمرکز را بر روی راه اندازی سیستم های تشخیص و اعلام حریق گذاشته و سعی بر آن داریم تا این سیستم ها را به بهترین نحو راه اندازی و تجهیزات را براساس استاندارد NFPA 72 بازرسی نمائیم.

راه اندازی و بازرسی دوره ای سیستم های اطفاء اتوماتیک گازی

سیستم های اطفاء اتوماتیک گازی از جمله سیستم های بسیار موثر و دقیق برای خاموش کردن آتش در فضاهای مهم و حساس هستند. این سیستم ها با تشخیص سریع وقوع حریق وارد عمل شده و به صورت خودکار با تخلیه گازهای خاموش کننده در محل می توانند در سریعترین زمان ممکن حریق را خنثی کنند و از آسیب به تجهیزات مهم و حیاتی برای سازمان جلوگیری کنند. از این سیستم ها معمولاً برای محافظت در برابر آتش در اتاق های برق، IT و اتاق های سرور و همچنین کتابخانه ها و موزه ها استفاده می شود. با وجود عملکرد دقیق و سریع این سیستم ها در زمان بروز حریق، نگهداری و سرویس این تجهیزات به صورت دوره ای و اضطراری نقش بسیار مهمی در این مقوله دارد و حساسیت ذاتی فضاهای تحت پوشش این سیستم ها به این مهم دامن می زند. می توان اینگونه بیان کرد که بدون نگهداری صحیح و اصولی از تجهیزات اعلام و اطفاء حریق سیستم اطفاء اتوماتیک گازی، در عمل هزینه سنگینی که برای اجرا و راه اندازی این تجهیزات صرف شده است بی فایده شده و این سیستم نمی تواند در زمان اضطرار عملکرد معقولی از خود نشان دهد.

برای اطمینان از صحت عملکرد و همچنین تایید طراحی سیستم های اطفاء حریق گازی، در ابتدا و پس از تکمیل مراحل نصب و راه اندازی، یک تست گرم با تمامی تمهیدات برای تخلیه گاز صورت می پذیرد. این تست می تواند در بررسی متغیرهایی مانند حجم گاز پیش بینی شده، نوع و سایز لوله ها، روش ساپورت گذاری و اجرای تکیه گاه و همچنین عملکرد نازل ها در زمان تخلیه گاز کمک شایانی کرده و کارفرما را از عملکرد صحیح سیستم مطمئن سازد. بدیهی است که پس از انجام تست و تخلیه گاز خاموش کننده، بایستی فرآیند پر کردن مجدد سیلندرهای حامل گاز انجام شده و سیستم به حالت اولیه بازگردد.

در آذرندا ما با داشتن تجربه در زمینه تست و راه اندازی این سیستم ها با انواع گازهای عامل از جمله CO2 و FM200 می توانیم در راه اندازی و بهره برداری از این سیستم ها به مشتریان کمک نماییم.

تست های روشنایی اضطراری و خروج

هر تابلوی خروج اضطراری با تغذیه مستقل داخلی باید با شبیه سازی قطعی برق روشنایی برای یک بازه حداقل یک ساعته، از باتری خود انرژی بگیرد. در طول این زمان، تمام تابلوها و علائم باید مورد بررسی و آزمایش قرار گیرند تا از عملکرد صحیح آنها اطمینان حاصل شود.

در سیستم های تغذیه تابلوهای خروج اضطراری با باتری مرکزی، باید با شبیه سازی قطعی برق روشنایی عمومی برای یک دوره از مدت زمان تعیین شده، این سیستم به صورت کامل مستقل از باتری های خود انرژی بگیرد.

برای سیستم های روشنایی اضطراری هوشمند و آدرس پذیر که می تواند شامل علائم خروج اضطراری نیز بشود، باید تمامی گزارش ها و خطاهای سیستم با شبیه سازی در مقاطع مختلف مطابق با مشخصات و توصیه های سازنده سیستم انجام پذیرد. این سیستم ها به دلیل پیچیدگی و ارتباط با دیگر سیستم های هوشمند در ساختمان نیازمند تجربه و دانش کافی در این زمینه هستند.

آذرندا با تکیه بر دانش فنی در زمینه راه اندازی سیستم های اعلام و اطفاء حریق می تواند این سیستم ها را در پروژه های کوچک تا بسیار بزرگ بررسی و در زمینه راه اندازی و تست های نهایی به شما مشاوره ارائه دهد. ما با بررسی سیستم های اجرا شده، آخرین استانداردها در این زمینه را اجرایی کرده و تمام سعی ما بر این است تا بتوانیم حداکثر بهره وری از این سیستم ها را پیاده سازیم.

برای هماهنگی و درخواست مشاوره، صفحه زیر را ببینید:

اگر سوالی در زمینه فعالیت ما دارید، در فرم تماس با ما مطرح کرده و منتظر تماس ما باشید